Messor capitatus

Комментарии

Аватар пользователя Antkeeper

1 - Звідки взялася сім'я і з чиєї

Звідки взялася сім'я і з чиєї вини вона залишилася без матки розповім іншим разом.
Цього разу розповім про впертість.
Вони жили в кількості ~35 робочих з різного розміру личинками (здається були яйця, але, можливо то маленькі личинки) в пробірці з шваброгубкою, яка чомусь почала підтікати, кілька місяців після заселення. Крім того звільнився формік після ксерксів(від Якова). Формік почистив, помив водою. Залишив на кілька днів відкритим, щоб вийшли запахи. Вологу тримає добре, ~+25% від вологості в кімнаті, є градієнт. До ксерксів там жили ніко, і ті і ті виросли там від одної камери, до повного форміка і далі без проблем. Підключив гніздо форміка через стару арену. З пробірки зняв затемнення, гніздо затемнив. В суху частину форміка винесли запаси зерна, виставили охорону, самі залишилися в пробірці. Так тривало 3 дні.
Щоб допомогти прийняти рішення, перепід'єднав пробірку через трубку довжиною 20 см і підняв під кутом ~25°. Так пройшло ще два дні. Переселенням навіть не пахло. Підняв пробірку до кута ~60°. Злегка постукував пінцетом. Не допомогло.

Підняв пробірку вертикально. Почали падати при необережних рухах, але не переселялися ще два дні. Поставив лед лампу світити на пробірку, частково перебралися в гніздо, але половину розплоду і робочих залишили в перехідній трубці. Через день від'єднав пробірку, витряс 5 робочих на арену, трубку заткнув ваткою. Сиділи там ще день. Сьогодні підсунув ватку на 6см всередину.

Далі буде...

Аватар пользователя Дарья2

2 - Далее будет молчание... В них

Далее будет молчание...
В них все добре?

Аватар пользователя Antkeeper

3 - Так, не було часу відписати.

Так, не було часу відписати. Мессори переселилися успішно, далі підштовхувати не прийшлось. Перерахував - їх, виявляється, ~55

Аватар пользователя Дарья2

4 - Прекрасно! Народ фоток

Прекрасно!
Народ фоток просит.. Дальше, промолчу.

Аватар пользователя Antkeeper

5 - Ок, постараюсь ввечері

Ок, постараюсь ввечері зробити